Giv den hele armen som bartender allerede i aften

Der er spændende nyt til dig, som mangler færdigheder som bartender. Måske når du aldrig op på det niveau, som Tom Cruise præsenterer i Cocktail – men mindre kan også gøre det. En hjemmeside med opskrifter på drinks til alle lejligheder hjælper dig på vej.
Lær at blande drinks til alle lejligheder

Bartendere er sådan nogle smarte unge fyre, som hver weekend scorer nye piger på at lange drinks over baren …

Fordomme om bartenderfaget er der sikkert nok af. Du behøver dog hverken være ung, smuk eller smart for at kunne blande en velsmagende Tequila Sunrise. Faktisk kan det være en hobby at give den som hjemmebartender, når der er gæster på besøg.
Vi kender alle til drinks, som man kun drikker til specielle lejligheder. Glögg hører julen til, Sex On The Beach er til charterturisterne, Brandbil hører til studenterfesten osv.

Du kan dog imponere hver gang du får besøg, ved at byde på nye, spændende og lækre drinks. Hvis du ovenikøbet kan fortælle en anekdote eller to om historien bag drinken, så er underholdningen i hus.

Ved at kigge indenfor her på siden kan du finde et væld af opskrifter til hver en lejlighed. Du kan også læse om de forskellige drinks oprindelse og anden interessant baggrundsviden. Kort sagt – et opslagsværk for enhver hobbybartender med mod på mere

Vidste du f.eks, at Espresso Martini angiveligt blev opfundet, da en kvinde bestilte en drink med ordene: ”give me something that will wake me up – then f… me up!”?

Drinkopskrifter for enhver smag – også uden alkohol

Har du en særlig forkærlighed for vodka, kan du finde adskillige drinks med denne spiritus som hovedingrediens. Er du mere til gin, klikker du ind på denne kategori. Og sådan kan du finde frem til opskrifter med lige nøjagtig dine favoritingredienser.

Men det hele skal naturligvis ikke handle om alkohol. Vi præsenterer dig også for en hel kategori med alkoholfri drinks. Der er altså ingen grund til, at alle fester skal resultere i et tungt hoved og kvalme dagen derpå. Drinks uden alkohol kan være præcis lige så lækre og farvestrålende som dem med procenter i.

Vidste du, at du kan blande din hjemmedyrkede chili i en alkoholfri Take me Home-drink? Kategori 1 er for de sarte. Kategori 2 er for dem, der godt kan tåle lidt stærkt. Kategori 3 har selv bedst om det!

Velkomstdrinks til særlige begivenheder og videoopskrifter

Konfirmation, bryllup, fødselsdag eller firmafest kalder på lækre drinks allerede når gæsterne træder ind ad døren. Velkomstdrinks kan du servere i en bowle, når der er mange om buddet. Du kan dog også få hjælp til at blande dine drinks enkeltvis, hvis du ønsker at kræse særligt om dem. Du kan allerede nu gå på jagt efter den perfekte velkomstdrink til din næste fødselsdagsfest. Hvis du bliver træt af at læse om, hvordan man blander drinks, kan du også finde videoopskrifter, som vil virke tørstfremkaldende fra start til slut.

Vidste du, at salget af Cosmopolitans nærmest eksploderede efter Sex and The City blev en verdensomspændende succes?

Nu er det op til dig at vise, hvor høj en karakter på Cocktail-skalaen dine evner som bartender rækker til. Velkomstdrinks & Drinksopskrifter er en del af Festhåndbogen som gratis hjælper dig med alt til festen. Du finder links til alle Festhåndbogens sider under kontaktinformationerne.

Underholdning til fest

Velkomstdrinks & Drinksopskrifter udgives af Stand-up komiker Henrik Bruhn, og har du forslag til nyt indhold, kommentarer eller rettelser, er du meget velkommen til at skrive en e-mail.

Siden er oprettet fordi Henrik årligt underholder til over 100 fester om året, og der har han observeret et behov for velkomstdrinks og drinksopskrifter til festbaren. Med historien bag alle de berømte drinks er Velkomstdrinks & Drinksopskrifter et naturligt medlem af Festhåndbogen.

Festhåndbogen:

Selskabslege & indslag

Alle former for underholdning, indslag og aktivitet til festen.

Skriv en tale

Lær at skrive og holde en tale til festen.

Gaveideer til fest

Inspiration til gaver til alle anledninger.

Bordkort & Invitationer

Ideer til indbydelser og bordkort til alle typer fester.

Sangtekster & Festsange

Alle typer af sangtekster som kan printes ud og synges.

Festsange & Bryllupssange

Lær at skrive din egen festsang.

Velkomstsange & Drikkeviser

Alle de små velkomstsange, skålesange og velbekomme sange der synges.

Melodier til sange

Melodier til de forskellige kendte festsange.

Festlink

Links til festrelaterede sider på Internettet.

Konfirmationsportalen

En hel portal der kun omhandler konfirmationer.

Fødselsdagsportalen

Alt om fødselsdage og hvordan de afholdes.

Bryllup & Brudekjoler

Den helt store bryllupsportal med nyttig viden og inspiration.

Velkomstdrinks & Drinksopskrifter

Alle former for velkomstdrinks, drinksopskrifter og historien bag.

Bordpynt & Blomsterdekorationer

Inspiration til bordpynt, ideer til blomsterdekorationer og generel oppyntning af lokalet.