Hvis du vil stå for at blande en Gin Hass drink, kan du gøre det på flere måder. Faktisk kan du endda skifte gin ud med vodka, hvis du synes det passer bedre ind. Læs i denne artikel, hvordan du bærer dig ad ved hjælp af denne Gin Hass opskrift.

Gin Hass drink – en fynsk specialitet

En Gin Hass drink er noget så sjældent som en dansk drinkopfindelse. Den kendte drinkbartender, Kim Hass, fandt på blandingen af denne drink til et event i Odense. Drinken blev hurtigt populær og flere steder ville gerne have den på deres menukort. LA Bar blev det første sted, der kunne tilbyde sine kunder at nyde denne specielle drink. Senere fulgte baren The Gym trop. I dag er det svært at finde en fynsk beværtning, som ikke stolt blander en Gin Hass drink til tørstige besøgende. Dette er således en drink, som adskiller sig fra langt størstedelen ved at være opfundet herhjemme.

Gin Hass opskrift – så enkelt er det

En Gin Hass drink har garanteret også vundet ekstra popularitet, fordi den er meget simpel at lave. Har du først fået styr på dit eget foretrukne blandingsforhold, går du aldrig galt i byen med at byde på en håndfuld af disse drinks til festlige lejligheder.

Ingredienser (til 1 person):

  • 2-4 cl gin – tilpas mængden af alkohol efter smag og behag
  • 2 limefrugter
  • 2 cl mangosirup
  • 1 lemonsodavand – Schweppes f.eks.

Sådan gør du:

  • Hæld gin og saften fra de to limes op i et glas sammen med mangosiruppen.
  • Top op med lemonsodavand.
  • Rør rundt og servér.

Se også denne video med en opskrift på en lækker drink med gin:

Lav din egen mangosirup

Hvis du rigtig vil forkæle dine gæster, så laver du din egen mangosirup. Til særlige lejligheder er det helt på sin plads at bruge ekstra tid på sine forberedelser. Det kræver i øvrigt ikke, at du sætter en hel dag af til projektet.

Ingredienser (tilpas efter hvor mange drinks, der skal blandes):

  • 2 mangoer
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand

Sådan gør du:

  • Pres mangoerne. Anvend enten en juicepresser eller blender. Bruger du en blender, skal du bagefter si saften fra frugten.
  • Når juicen er presset eller blendet, skal den koges ved lav varme i cirka 5 minutter.
  • Tilsæt sukker og lad den blive helt opløst. Når den er opløst, hældes det sidste vand i blandingen.
  • Siruppen stilles gerne på køl indtil du skal bruge den til din Gin Hass drink.

Vodka Hass opskrift – når du har fået for meget gin

Det er meget simpelt at variere denne drink. Er du ikke den store tilhænger af gin, kan du passende lave Gin Hass om til en Vodka Hass. Læs hvordan du gør lige her:

Ingredienser (til 1 person):

  • 4 cl vodka
  • 3 cl rabarbersirup
  • 1 cl citronsaft
  • 1 lemonsodavand

Sådan gør du:

  • Metoden er den samme som du brugte til Gin Hass. Hæld vodka, citronsaft og rabarbersirup op i glasset.
  • Top op med lemonsodavand.
  • Rør rundt og servér.

Vi håber, du får meget glæde af både denne Gin Hass opskrift og opskriften på Vodka Hass. Du kan finde mange flere drinksopskrifter her på siden.