Gin drinks – bland delikate drinks med gin

Drinks med gin. Her kan du læse om gin drinks. Du kan finde opskrifter på drinks med gin i flere varianter. Gin er en sammentrækning af det franske ord for enebær, geniévre.

Alkoholen kommer oprindeligt fra Holland, hvor den i 1500-tallet blev brugt som et billigt middel mod nyresmerter. Gin blev især populært under religionskrigene, hvor engelske soldater tog spiritussen over kanalen til de britiske øer. 

Hvad består drinks med gin egentlig af?

Alle typer af den gennemsigtige drik indeholder enebær, men nogle varianter kan også rumme koriander, lakrids eller kardemomme. Gin fremstilles som et biprodukt af whisky. I den afsluttende del af destilleringen er alkoholprocenten for lav til at fremstille whisky. Det biprodukt bruges i stedet til at fremstille gin. Nu er det så helt op til dig, hvilke andre ingredienser din drink skal bestå af. Det er mest appetitdrinks, som gin er en del af.

Drinks med gin – typer af gin

Selvom farven på den gennemsigtige spiritus er ens, findes der i dag tre forskellige varianter, der hver især har deres unikke smag og blanding.

 • London Dry Gin er den engelske variant, som også er den mest populære til gin-drinks. Den er fremstillet på en kornblanding, der indeholder byg og majs. Ligesom sine to brødre, bliver London Dry Gin destilleret på enebær.
 • Den hollandske gin er en smule mere let og sødlig end den engelske. Den indeholder byg, malt, majs og rug.
 • Aromiseret gin er en ganske ny variant i forhold til de to andre typer. Der er ganske enkelt tale om gin tilsat naturlige smagsstoffer såsom lime, citron og appelsin.

Tjek lige disse nemme opskrifter på drinks med gin ud:

Sådan blander du selv forskellige drinks med gin

Som nævnt indledningsvist, så er gin drinks mest kendt som appetitdrinks. Der findes dog også undtagelser. Herunder kan du selv se og læse, hvordan du mikser dine egne drinks med gin.

Gin og Tonic

Gin og Tonic har sin oprindelse fra den britiske hær i Indien. Tonicvand blev brugt som et middel mod malaria, men fordi smagen var meget bitter tilsatte man gin. Selvom tonic ikke længere anses som et middel mod malaria, har drinken Gin og Tonic holdt ved. Her er, hvad du skal bruge:

 • Gin
 • Tonicvand
 • Lime eller lemon

Blandingsforholdet er helt op til dig selv – alt efter hvor stærk den skal være.

Find flere gin-drinks ved at klikke her. 

Pink Lady

Pink Lady er, som navnet antyder, en rigtig pigedrik. Den blev opfundet således, at piger med en lille lyst til smagen af alkohol også kunne nyde en uskyldig drink. Smagen er meget sød og tør – måske lige en gin drink for de fleste hunkønsvæsner. For at lave en Dry Lady skal du bruge:

 • 4,5 cl. gin
 • 1 teskefuld Grenadine
 • 1 teskefuld fløde
 • 1 æggehvide

Martini – drinks med gin

A Dry Martini, shaken, not stirred. Det citat kender mange sikkert fra James Bond-filmene, hvor en Dry Martini er agent 007’s favoritdrink. Den kendte gin drink stammer dog fra noget ældre tider. Helt nøjagtig fra midten af 1800-tallet, hvor den fik sit navn efter den californiske by Martinez. En bartender i San Francisco betjente en kunde i sin bar, som var ude efter specielle drinks med gin. Drinken opkaldte bartenderen efter den by, hvor gæsten skulle rejse til – nemlig Martinez. Her er, hvad du skal bruge for at lave denne historiske gin drink:

 • 5,5 cl. Gin
 • 1,5 cl. Vermouth
 • Eventuelt en oliven

Find flere opskrifter på gin drinks herunder. Der er i øvrigt masser af andre drinksopskrifter her på siden, hvis du skulle få lyst til flere typer spiritus end lige gin.

Long Island Iced Tea drink – find opskriften lige her

Long Island Iced Tea drink – find opskriften lige her

Long island iced tea opskrift. Hvis du er lidt erfaren ud i kunsten at mixe drinks, så ved du, at der oftest kræves en enkelt slags spiritus til hver drink. Nogle gange bruger man også to. I en Long Island Iced Tea drink kan du dog virkelig få lov at anvende flere...

læs mere
Gin og Tonic opskrift – byd på en gammel klassiker

Gin og Tonic opskrift – byd på en gammel klassiker

Gin og tonic opskrift. En Gin og Tonic er og bliver et sikkert hit at servere ved nærmest enhver lejlighed. Blandingen er karakteristisk og velsmagende. Lær hvordan du blander den helt rigtigt. Denne Gin og Tonic opskrift vil friske op til din næste fest. Bland en Gin...

læs mere