Gin drinks

En populære gin drink er martini, som James Bond er vild med

Gin er en sammentrækning af det franske ord for enebær, geniévre. Alkoholen kommer oprindeligt fra Holland, hvor den i 1500-tallet blev brugt som et billigt middel mod nyresmerter. Gin blev især populært under religionskrigene, hvor engelske soldater tog spiritussen over kanalen til de britiske øer.

Alle typer af den gennemsigtige drik indeholder enebær, men nogle varianter kan også rumme koriander, lakrids eller kardemomme. Gin fremstilles som et biprodukt af whisky. I den afsluttende del af destilleringen er alkoholprocenten for lav til at fremstille whisky. Det biprodukt bruges i stedet til at fremstille gin. Gin drinks er yderst populære. Det er dog mest appetitdrinks, som gin er en del af. For eksempel Gin and Tonic og Dry Martini. Inden du får at se, hvordan du laver disse gin drinks, får du et kort overblik over de forskellige gin varianter.


Forskellige gin typer

Selvom om farven på den gennemsigtige spiritus er ens, findes der i dag tre forskellige varianter, der hver især har deres unikke smag og blanding.

 • London dry gin er den engelske variant, som også er den mest populære til gin drinks. Den er fremstillet på en kornblanding, der indeholder byg og majs. Ligesom sine to brødre, bliver London dry gin destilleret på enebær.

 

 • Den hollandske gin er en smule mere let og sødelig end den engelske. Den indeholder byg, malt, majs og rug.

 

 • Aromiseret gin er en ganske ny variant, i forhold til de to andre typer. Der er ganske enkelt tale om gin tilsat naturlige smagsstoffer såsom lime, citron og appelsin. Denne type kan sammenlignes med Bacardi Razz, Lime, Apple og Grand Melon. Læs mere om Bacardi typer og drinks i artiklen Bacardi drinks.


Gin drinks – hvordan laver du dem selv?

Som nævnt indledningsvist, så er Gin drinks mest kendt som appetitdrinks. Der findes dog også undtagelser. Herunder kan du selv se og læse, hvordan du mikser dine egne gin drinks.

Martini

A Dry Martini, shaken, not stirred. Det citat kender mange sikkert fra James Bond filmene, hvor en Dry Martini er agent 007’s favoritdrink. Den kendte gin drink stammer dog fra ældre tider. Helt bestemt i midten af 1800-tallet, hvor den fik sit navn efter den californiske by Martinez. En bartender i San Francisco betjente en kunde i sin bar, som ville have en speciel drink. Den opkaldte bartenderen efter den by, hvor gæsten skulle rejse til. Martinez. Derfor hedder denne populære gin drik (Dry) Martini. Her er hvad du skal bruge, for at lave den historiske drink:

 • 5,5 cl. Gin
 • 1,5 cl. Vermouth
 • Eventuelt en oliven

Se med her, hvordan du blander den perfekte martini

Gin og Tonic

Gin og Tonic har sin oprindelse fra den britiske hær i Indien. Tonicvand blev brugt som et middel mod malaria, men fordi smagen var meget bitter tilsatte man gin. Selvom tonic ikke længere anses som et middel mod malaria, har Gin and Tonic holdt ved. Her er hvad du skal bruge:

 • Gin
 • Tonicvand
 • Lime eller lemon

Blandingen er op til en selv, alt efter hvor stærk den skal være.

Her kan du se, hvordan man laver en god Gin og Tonic

Pink Lady

Pink Lady, som navnet antyder, er en rigtig pigedrik. Den blev opfundet, således at piger med en lille hang for smagen af alkohol også kunne nyde en drink. Derfor er smagen også meget sød og tør. For at lave en Dry Lady skal du bruge:

 • 4,5 cl. gin
 • 1 teskefuld Grenadine
 • 1 teskefuld fløde
 • 1 æggehvide

Her kan du se, hvordan den laves:

 

http://www.underholdningtilfirmafest.dk http://www.underholdningtilbryllup.dk http://www.xn--underholdningtilfdselsdag-wtc.dk http://www.underholdningtilkonfirmation.dk/ http://www.underholdningtilfester.dk/ http://www.underholdningtilfester.dk/

Long Island og Brandbil

Lav selv disse to lækre drinks hjemme

Mojito og Piña Colada

Her finder du disse to friske drinks

Isbjørn og White Russian

Find inspiration til disse lækre drinks